Print
false,));?>

Vähihaigetel võib vere valgeliblede arv väheneda mitmesugustel põhjustel (nt kiiritusravi, keemiaravi, samuti kasvajast tingituna). Madala vere valgeliblede arvuga patsientidel on suurem oht infektsioonide tekkeks. Abiks võiksid olla järgmised soovitused:

  • kontrollige kuupäevi toidupakenditel ning ärge ostke ega kasutage toitu, mille kõlblikkusaeg on möödunud
  • ärge ostke ega kasutage toitu konservides, mis on kummis, mõlkis või rikutud
  • sulatage toite külmkapis või mikrolaineahjus. Ärge kunagi sulatage toite toatemperatuuril. Valmistage toit otse pärast sulatamist.
  • pange allesjäänud toit külmkappi 2 tunni jooksul pärast valmistamist ning sööge see ära 24 tunni jooksul
  • hoidke kuum toit kuuma ning külm toit külmana
  • ärge sööge vanu, hallitanud ega riknenud puu- ja köögivilju
  • ärge sööge pakendamata sojajuustu (tofu), mida müüakse lahtiselt
  • küpsetage korralikult liha, kana ja kala
  • vältige tooreste munade või toore kala söömist
  • ostke toite, mis on pakendatud ühekordsete portsjonitena, et vältida toidu järelejäämist
  • väljas süües ärge sööge salativalikut ega buffet-toiduvalikut
  • hoiduge rahvarohketest kohtadest ja nakkustega inimestest
  • peske sageli käsi, et vältida bakterite levikut
  • hoidke toiduvalmistamiseks kasutatavad pinnad puhtana
ID; } $current = array_search(get_the_ID(), $pages); $prevID = $pages[$current-1]; $nextID = $pages[$current+1]; if (!empty($nextID)) { $next_post_url=get_permalink($nextID); $next_post_link=get_the_title($nextID); if (!is_front_page($post->ID) && is_page() &&!is_page(13509) ) { echo ""; } } } ?>